2018-07-28 2316 views
難得朋友放假,專程由港島區過黎尖沙咀搵我lunch,當然唔可以食得求其啦。揀左好耐,最終決定去北京道一號既金饍韓國料理。一點去到餐廳已經坐滿人,等左大約十分鐘就有位,兩個人被安排坐一張四人窗邊卡位。今日天氣好好,藍天白雲,整個維港景色盡入眼簾。一坐低侍應就送上三款韓式小食同朋友分別點左牛肉粉絲雜錦煲同牛排骨湯,兩個餐都另跟白飯。首先講牛排骨湯,個湯非常清甜,可能有大量蘿蔔的關係吧。牛排骨又炆得非常淋再跟足韓國人食法,一口飯配一淡湯,妙絕。牛肉粉絲煲都好多配料,湯底比較濃,一絲絲牛肉配一撮撮粉絲又係冇得彈。埋單都只係百六蚊...講真,你平時俾千幾二千蚊去其他地方食晚飯都可能只係為左個景,但呢度每人只需八十蚊就可以滿足到,仲可以講D咩
一坐低侍應就送上三款韓式小食
同朋友分別點左牛肉粉絲雜錦煲同牛排骨湯,兩個餐都另跟白飯。