2023-06-29
最近呢間餐廳轉咗新menu,除咗普通中菜,仲有烤魚食,行開海港城見到就入去試下,LCX人面,好易搵!呢間分店有海景!有海景!有海景!😍非常正,但窗口位唔多,要食就要早啲book位!🤭貪心嘅我緊係嗌鴛鴦烤魚,有兩隻味,魚就揀咗basic海鱸魚。口味揀咗天堂地獄組合,就係金波羅酸辣味同魔鬼地獄辣味!魔鬼地獄用咗三種辣椒,包括印度魔鬼辣椒、中國魔鬼辣椒同普通辣椒干,食落真係辣到跳舞!連我媽咪食得咁辣都頂唔順🤣我哋一路食已經一路夾起啲辣椒🤣好彩另一個湯底係酸辣味,但係菲律賓菠蘿都好甜,食落唔會好辣,解辣一流🥹 食落真係一啖天堂一啖地獄😰😰魚肉鮮,冇乜骨😍😍另外嗌咗半份墨魚三色滑,勁靚勁特別,除咗原味墨魚滑,仲有橙色嘅南瓜味,同綠色嘅波菜味,爽口彈牙!當然唔少得香港人打邊爐一定會嗌嘅雪花肥牛卷!打卡之選——咕嚕咕嚕元氣九宮格 8款唔同配菜再加乾冰咁上菜,非常吸睛!青瓜、豬耳、雲耳、萵筍非常解膩同解辣!推介麻辣雞腎同埋牛舌!九宮格食物偏淡口味,可能預你配合烤魚食,唔敢太重口味🤪食辣野點可以唔嗌野飲一上枱比呢兩杯1.3公升嘅特色飲品嚇親😱好重手好大杯!!!真係幾辣都唔怕😂-分別叫咗金橘檸檬可樂,又名
魚肉鮮,冇乜骨😍😍
當然唔少得香港人打邊爐一定會嗌嘅雪花肥牛卷!
打卡之選——咕嚕咕嚕元氣九宮格
食辣野點可以唔嗌野飲
-分別叫咗金橘檸檬可樂,又名自柑墮樂,食字💯
仲有蜜瓜菠蘿梳打,幾鍾意佢唔會好甜,飲完都冇罪惡感
咕嚕咕嚕圍爐肆甜
超級解暑解辣同打卡!桂花冰粉滑嘟啫🤭食完透心涼~仲有彩虹爆爆珠同水果粒粒,多重口感😍 而旁邊嘅黑糖糍粑外脆水軟糯,屋企人大讚!旁邊仲有龍鬚糖,包你食到滿足先走🤭