2022-07-12
呢間日本餐廳位於K11 Musea最大嘅賣點係佢坐擁無敵海景🌊食物嘅質素亦都好高‼️其中鐵板燒仲好出名喺一個咁舒適嘅環境飽覽維港景觀真係頂級享受🤣🔸桂花蜜糖日本冷高糖蕃茄 $88🔸刺身三點盛🔸穴子明太籽脆米天婦羅 $188🔸免治雞肉棒串燒配日本初生蛋$68🔸冬菇串燒 $38🔸黑松露和牛釜鍋飯 $488🔸夕張蜜瓜🔸日式芝士蛋糕🔸日式朱古力蛋糕🔸烏龍茶 $48五武士嘅菜式非常多元化,今次我哋唔同種類嘅菜式都有叫嚟試吓,全部都好好味😋 桂花蜜糖日本冷高糖蕃茄好特別,蜜糖嘅甜好夾桂花味,食落甜中帶少少酸,十分開胃☺️刺生分別有蠔、明太子海膽同埋八爪魚刺身,全部都好新鮮,海膽食落好鮮甜同creamy,蠔亦都肥美多汁,八爪魚就好嫩滑彈牙🤤熟食方面,穴子明太籽脆米天婦羅賣相好吸睛,脆米個口感好正,同嫩滑嘅穴子一齊炸口感好豐富😍串燒非常之香,免治雞肉棒尤其出色,點埋日本初生蛋食就更好味☺️黑松露和牛釜鍋飯好足料,有每啖都食到黑松露同和牛,香味十足,仲食到飯焦添🤩最後仲有好出名嘅夕張蜜瓜做甜品,果然係日本名物,食落好清甜好多汁。食完蜜瓜仲有日式芝士蛋糕同日式朱古力蛋糕,兩款蛋糕都好好味,為呢一頓豐富嘅晚餐畫上
最大嘅賣點係佢坐擁無敵海景🌊
🔸夕張蜜瓜
🔸日式芝士蛋糕
🔸日式朱古力蛋糕
🔸烏龍茶 $48
最後仲有好出名嘅夕張蜜瓜做甜品,果然係日本名物,食落好清甜好多汁。食完蜜瓜仲有日式芝士蛋糕同日式朱古力蛋糕,兩款蛋糕都好好味,為呢一頓豐富嘅晚餐畫上完美嘅句號👏🏻