2023-11-20
餐廳以金色和深籃色做主調, 感覺貴氣, 樓底高所以好有空間感, 其中一個特色係可以睇到維港景色, 環境氣氛都幾 Chill。𓊈Lunch Buffet $𝟸𝟷𝟾𓊉𓆹 Hanger Steak +$𝟸𝟶𝟾牛腹肉帶有微微焦香味, 肉質緊實而有彈性, 唔會有太多脂肪, 充滿濃郁嘅牛肉味道, 切開之後充滿肉汁而且幾軟腍。𓆹 T-bone +$𝟸𝟿𝟾T-bone 一邊係牛脊肉, 另一邊係牛小排, 牛脊肉較嫩, 口感好柔軟, 牛小排相對有嚼勁, 如果整體可以再raw 少少就更好。上面仲有2 隻煎蛋, 好豐富。𓆹 冷盤冷盤選擇幾多, 有薯仔沙律, 螺絲粉沙律, 吞拿魚刺身, Nachos, 芝士蕃茄等等。𓆹 熱湯熱湯有龍蝦湯同蕃茄湯, 龍蝦湯味道香濃, 比較稀身, 唔會覺得膩。𓆹 甜品有朱古力噴泉好吸引, 側邊有生果同棉花糖可以蘸點, 另外個人亦都好喜歡檸檬撻同冬甩, 甜而不膩。
𓊈Lunch Buffet $𝟸𝟷𝟾𓊉
𓆹 Hanger Steak +$𝟸𝟶𝟾