2024-09-23
海景靚view日本餐廳今日晚餐嚟咗尖沙咀呢間無敵海景嘅餐廳食日本嘢餐廳裝修好有feel,就算閒日夜晚嚟海景位都已經坐滿晒,所以如果想食飯有靚view都係要早啲book位中華風燒賣壽司Menu見到呢個壽司覺得好特別就叫嚟食吓上菜嗰時有特別解釋,包住壽司嘅係綠色豆皮,所以可以直接食壽司內餡係澎湃吞拿魚蓉上菜係用一個蒸籠上,而且中間有放玫瑰花,擺盤好靚所以影相打卡好好睇松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯呢個飯嘅海膽同蟹膏都十分新鮮攪拌後味道10分配搭蟹膏同蟹肉都食到佢個字鮮甜嘅味道撈埋石頭鍋飯,熱熱地出奇地好match茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷由於朋友好鍾意食黑松露,然後頭先嘅吞拿魚食到十分之新鮮,所以就叫多咗一個茗河黑松露吞拿魚腩芝士卷茗荷原來係日本生薑初頭以為有芝士個卷會好膩,點知食到滿滿嘅日本豆苗味道好清新好Fresh,都Taste到黑松露嘅味道安格斯牛肉鍋呢個鍋絕對係大滿足除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大籃野菜份量超級多,野菜包括有娃娃菜、豆腐、金菇、蘿蔔、紅菜頭、萵筍,仲有日本火鍋特有嘅葛切粉絲
今日晚餐嚟咗尖沙咀呢間無敵海景嘅餐廳食日本嘢
中華風燒賣壽司
Menu見到呢個壽司覺得好特別就叫嚟食吓
上菜嗰時有特別解釋,包住壽司嘅係綠色豆皮,所以可以直接食
壽司內餡係澎湃吞拿魚蓉
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
呢個飯嘅海膽同蟹膏都十分新鮮
茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷
茗荷原來係日本生薑
安格斯牛肉鍋
呢個鍋絕對係大滿足
除咗有安格斯牛肉之外,仲上咗一大籃野菜