2022-02-04
1938 views
之前見呢間cafe係食非洲菜覺得好特別,而且仲有海景,即刻bookmark咗。平日放假突登過嚟食晏,lunch time都幾多人,好好彩唔使等坐到最後一張枱。平日午餐有wraps同飯揀,加錢可以配咖啡或茶。點餐時店員有問想咖啡同食物同時上定後上,幾貼心我哋點咗Smoked salmon rolex & house salad同West Africa chicken & Jollof riceWest Africa chicken & Jollof rice有雞上髀同雞槌,雞肉表面塗滿香料,烤得好香。食落充滿香料香氣,唔會醃得過咸。Jollof rice係蕃茄味飯,香料味濃帶微辣,非常惹味Smoked salmon rolex以Chapati小麥餅皮包住煙三文魚同煎蛋,煎蛋有蔥花煎得好香,同煙三文魚味道好夾餅皮比一般厚身帶點煙韌,平時唔太鍾意食wrap因為一般都係凍冰冰,但呢度個wrap係即叫即整熱辣辣嘅跟餐加$32嘅cappuccino都好好味飲落帶點vanilla香氣,苦度低容易入口整體嚟講食物同咖啡質素都有驚喜,下次會再嚟飲咖啡同試下燉牛肉飯。
平日午餐有wraps同飯揀,加錢可以配咖啡或茶。
點餐時店員有問想咖啡同食物同時上定後上,幾貼心