2022-10-12
今次嚟到愉景灣去沙灘玩完,梗係要去吓海邊餐廳食個豐富晚餐!餐廳有indoor / outdoor 座位,我選擇左outdoor座位可以望住海景共進晚餐,有情調之餘,對我嚟講仲有快速叉電嘅感覺,好relax!未入到餐廳,已經見到佢嘅特色飲品好吸引!天氣咁熱,先order番杯啤酒熱情果沙冰醒神吓,冰涼之餘味道重好refresh!玩完沙灘咁肚餓,小朋友見到餐廳有Kids menu,仲有小朋友最鍾意食嘅意粉🍝,佢哋超級開心;我就梗係想試吓呢度嘅牛扒、羊架、仲有意粉等⋯⋯先嚟前菜,叫咗沙律之餘,仲有唔係周圍都有得食嘅SEASAME-CRUSTED TUNA CHUNKS,黑白芝麻加埋吞拿魚嘅味道,真係好好味😋主菜Ribeye steak仲好香炭燒味添,之後仲食咗幾個 Main course 同埋Dessert,好味之餘份量仲要唔少喎,簡直滿載而歸!
餐廳
未入到餐廳,已經見到佢嘅特色飲品好吸引!
黑白芝麻加埋吞拿魚嘅味道,真係好好味😋