2018-12-23
有年票之後,基本每個月都會入去海洋公園食Lunch或Tea,1至2次的。但係一直都冇去過海灣餐廳,事關一直都聽說不好吃,就一直都冇去。今次係年票到期前最後一次入海洋公園,又見佢有個新既Tea Set,個樣幾靚,就諗住都最後一次囉,去試下啦。講真,真係如果有下次,都唔會再去囉,一來環境真係十分之麻麻,以為係餐廳,點知原來似快餐店多D囉。冇服務,環境又唔係十分之好,咁岩我地去果時重要封晒個海景,睇住幾塊板,真係撞鬼。重要周圍都好多人既情況下,依間餐廳係九成位都冇人坐。咖哩都幾辣,但係都OK,唔係真係傳聞中咁難食。意粉冇味,炸雞粒冇味,最好食係果幾條腸仔同薯條。下午茶Set,就係為左依盆野黎海灣餐廳。講真,依盆野都幾好味,同係幾得意。不過就真係貴左少少囉。價錢大約158左右就會應該值D,依家要198就真係冇下次啦。好彩個下午茶Set,依家Free upgrade送2支果汁,咁2支果汁都值番D既。講真,環境又凍又熱,又冇人氣。坐又唔舒服。真係試過又算。佢都係咁貴我情願去番海龍皇餐廳,起碼有個大魚缸睇下,又有服務生服務下丫,係海灣餐廳,要自己拎野。Order食物時果D職員十問九唔應,好似唔想做咁
印度咖喱雞飯
兒童餐
意粉冇味,炸雞粒冇味,最好食係果幾條腸仔同薯條。
下午茶套餐
講真,環境又凍又熱,又冇人氣。坐又唔舒服。真係試過又算。佢都係咁貴我情願去番海龍皇餐廳,起碼有個大魚缸睇下,又有服務生服務下丫,係海灣餐廳,要自己拎野。Order食物時果D職員十問九唔應,好似唔想做咁。我知你間餐廳好閒,如果冇人黎你地可以Hea成日,真係唔好意思,因為我地入左去Order食物搞到佢地冇得Hea囉。講真,叫左N次先有人回應,我都驚佢加我料,真係金精火眼咁望住佢整野出黎比我呢。