2022-08-07
遲了很多寫呢個食評話說早前因為做義工的緣故入了海洋公園,當日天氣超級好,陽光充沛,一班義工帶同一班50+人士入園,加上當中有輪椅人士,午餐可以選擇既餐廳一定要係有無障礙通道,同埋係室內有冷氣的,希望各位可以坐得舒舒服服呢間餐廳雖然去程比較遠要經過一段斜路先到(一般人可經樓梯到達,輪椅人士先要經斜路),但室內環境都寬闊,方便輪椅人士通行。當天我地各自被安排坐8人的圓枱及4人的卡位,職員知道我地人較多,同埋有輪椅人士,都很耐心同有禮貌幫我地安排值得一讚!食物方面,我地點了除了南亞精選同馬來叻沙系列,其餘都有點,因為怕有人唔食得辣,同埋多油/調味,所以都係點了較大路菜式,結果大家都好滿意價錢方面,印象中用visa卡付款可以有八折,所以計返都不是太貴,我地15人,約每人$135左右*另提無套餐選擇,只可只點再另加錢點飲品(如果有套餐選擇可能會較好呢)
遲了很多寫呢個食評