2024-09-10
今日朋友約咗我食晏,我地去咗中環,Plaisance by Mauro Colagreco,位置就腳方便,一入餐廳就望到唔同嘅海洋裝飾,好似置身喺大海中,非常之有feel💙不過最重要當然都係食物質素,我哋今日叫咗Lunch Menu Set,有3個courses✨我同朋友都好期待依個Lunch set,因為主菜有我最鍾意嘅Pigeon🕊️💙💙MPlouneour-Menez pigeon💙💙依一隻唔係普通嘅鴿,係嚟自芬斯泰爾嘅鴿肉,味道比平時食嘅再濃郁啲,夾埋清新嘅柚子,中和返鴿肉啲味道,食落更開胃👅而且加左小小肥既豬腩片,令到有鴨香之餘會有點點豬既油香味!而且佢會係岩岩煮完既時候原隻上枱,再係你面前切開同擺盤,一路睇住一路流晒口水🤤當然其他既食物都好好味,但特別係呢款真係記憶深刻,而且成餐飯,服務都好體貼,所以令到個氣氛都好舒服。
💙💙MPlouneour-Menez pigeon💙💙