2020-10-22
最享受兩個人一齊嘅時間☺️今日放工就去左青衣城覓食👫🏻.📍Wheatfield X 羅宋湯專門店.💫廚師推介套餐($88)🥘海派羅宋湯(豬脾肉)-湯底好清唔會好多油~配料十足🤩有紅蘿蔔、洋葱、西芹、青椒、蕃茄等等~仲有豬脾肉大大塊!微辣~🍔香煎咸牛脷脆豬仔包-個包真係好脆!配上又淋又juicy嘅咸牛脷、生菜、蕃茄同沙律醬😋都唔錯喎!☕️餐飲就點左熱齋啡~🙆🏻♂️仲讚個杯幾靚添🥢秘製醬油撈麵餐($68)🥘海派羅宋湯(牛腩)-湯底比豬脾肉果碗香濃!牛腩粒大大粒而且份量都幾多😋我地都一致覺得牛腩羅宋湯係優勝啲!🍝撈上海麵(標準不辣麵底)-可選辣🌝但最近有啲熱氣又轉天氣就食少啲辣~有啲乾葱蒜撈埋食都幾香喎👍🏻麵質啱啱好唔會淋!🐷香煎豬扒(+$12)-抵食之選🤩嫌撈麵太dry可以加塊豬扒做餸~豬扒醃味唔錯😋☕️熱檸水 (+$6)🍤迷你蝦多士($38)-炸到金黃色嘅蝦多士配上沙律醬真係好正~每人2粒啱啱好☺️
📍Wheatfield X 羅宋湯專門店
💫廚師推介套餐($88)
☕️餐飲就點左熱齋啡~🙆🏻♂️仲讚個杯幾靚添
🥢秘製醬油撈麵餐($68)
☕️熱檸水 (+$6)