2024-01-15 427 views
自從內地通關之後,多咗好多內地人黎香港食好野,其中一個最多內地人去嘅地方想必少不了海港城,海港城裡面同周邊嘅餐廳都隨之變得興旺,今日有位住內地嘅朋友就推介咗鮨處松戶比我。餐廳內外都充滿和風🇯🇵更設有VIP房。呢度淨系刺身盛合已經分咗幾款,多人一齊叫嘅話頗划算。先黎一份鮨處松戶海鮮沙律,果真餐廳招牌菜,有大量麵包糠、玉子、青瓜🥒三文魚籽、赤身,以沙律黎講真系好豐富,完全有驚喜,新鮮又清新🥗各種材料搭配得好好。終於黎到主角刺身拼盤,我地兩個食十分足夠,有吞拿魚3件、油甘魚3件、三文魚3件、帶子3件、甜蝦3隻、鮭魚3件、海膽。印象比較深刻嘅系赤身、甜蝦,新鮮清甜冇腥味👍🏼帶子同三文魚都很不錯。明太子玉子燒,明太子吾算好明顯,勝在表面有大量木魚,蛋香味尚可。燒白鱔好正😋鰻魚汁沾滿白鱔,白鱔大大件口感十足🐟鍋仔烏冬有大蝦天編羅🦐仿蟹棒 蛋黃同其他野菜,睇落鍋仔細細,但兩個人share其實幾飽。職員話蜜柑系日本蜜柑🍊臨近新年,系寓意盤滿砵滿💰💰入口清甜,不過系好淋,吾似我地平時食開嘅柑。
呢度淨系刺身盛合已經分咗幾款,多人一齊叫嘅話頗划算。
燒白鱔好正😋鰻魚汁沾滿白鱔,白鱔大大件口感十足🐟
2024-01-07
$550 (Dinner)
  • 鮨處松戶海鮮沙律
  • 雜錦刺身(上)