2021-10-28 766 views
觀塘海濱不嬲係一個散步同比小朋友放電嘅好地方,weekend嘅時候想搵間餐廳食野都好似好迫人咁,今日介紹一間喺海濱盡頭嘅樓上小店,除左平日一至五之外,星期六都開架,呢度新開左都只係大半年,店面雖然唔大,但環境都幾舒服架☺️呢度11點就有lunch set,一直去到收鋪,lunch set包是日餐湯同咖啡/茶,+$30重可以配埋甜品添!是日餐湯有兩款比你揀,比起平時d紅白湯,呢度真係誠意十足,呢日有*甘筍薑湯*,第一次飲用薑黎做嘅湯,又幾特別,重要配搭埋甘筍,夠哂健康,另一款係*雜菌湯*,湯嘅味道都算濃,重打得幾幼滑,兩款都好好味😋*燒春雞配炸蕃薯條 $128*燒春雞半份,比想像中大隻,雞肉嫩滑,食到lam哂手指,多數餐廳都係跟薯條,就算有蕃薯條都要加錢,估唔到呢度係跟蕃薯條,重要炸得好好食,一d都唔油膩👍🏻*澳洲和牛漢堡配蕃薯條 $138*呢款打卡一流,好足料,有半熟蛋、兩款芝士、和牛漢堡、蕃茄,平時d漢堡包通常係用生菜,呢度竟然係用沙律菜,物超所值,成個漢堡包厚到一啖咬唔哂,半熟蛋一咬落去爆哂汁,超滿足呀🤤甜品方面都有四款揀,我地叫左*焦糖布甸*同*Tiramisu*,焦糖布甸糖面夠

*燒春雞配炸蕃薯條 $128*
*澳洲和牛漢堡配蕃薯條 $138*
甜品方面都有四款揀,我地叫左*焦糖布甸**Tiramisu*,焦糖布甸糖面夠哂脆,布甸超級滑!Tiramisu非常足料,酒味濃,一樣好滑重好creamy添😋
食完甜品最後飲埋杯咖啡就完美喇,鍾意打卡嘅可以好似我咁叫杯*espresso tonic*,唔洗攪拌d咖啡都會慢慢沉落去,慢慢同d tonic water mix埋一齊,睇到都覺得治癒☺️