2019-07-31 262 views
隨着將軍澳南越來越多屋苑入伙,呢邊都越來越多餐廳,尤其是一啲對住海濱長廊,可以望住過海嘅商舖,特別多優質嘅食肆進駐。今日就去左Pavillions 嘅一間日式餐廳,主打係燒海鮮,不過由於時間嘅關係,今日食飯比較趕,所以唔係叫咗好多燒海鮮,主要都係叫返其他平時食到嘅日本菜。呢個係燒鰻魚,燒得好香不過就比較細分。呢個係燒帶子,佢最好嘅地方就係佢個汁係依然係非常濃郁,好新鮮嘅感覺。當然唔少得刺身啦,都新鮮嘅。呢個係日式卷蛋,入面有好香嘅芝士。呢個係日式炸雞,但係我略嫌佢炸得有點太多。呢份係燒牛舌,燒得好香同埋佢牛舌本身嘅肉質都係上等。呢間鋪頭絕大部份嘅菜式都係新鮮同埋屬於有質素嘅食物,下次可以再來。

呢個係燒鰻魚,燒得好香不過就比較細分。

當然唔少得刺身啦,都新鮮嘅。

呢個係日式卷蛋,入面有好香嘅芝士。

呢個係日式炸雞,但係我略嫌佢炸得有點太多。

呢份係燒牛舌,燒得好香同埋佢牛舌本身嘅肉質都係上等。