2022-06-09 555 views
ℙ𝕠𝕤𝕖𝕚𝕕𝕠𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 𝔹𝕒𝕣 ⚓️💜二次探訪位於尖沙咀亞士厘道樓上吧⚪️餐廳以海洋為主題,所以命名ℙ𝕠𝕤𝕖𝕚𝕕𝕠𝕟 即海神🛳⚓️⚫️餐廳招牌菜包括有生蠔、鱘魚子、美國頂級肉眼扒、大頭蝦、烤脆豬手🔴上次經朋友介紹試過這家的烤脆豬手😜一試難忘。加上閨蜜生日所以急不及待今次二次探訪▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️🟢烤脆豬手($248)足夠三人份量,大大碟 ,仲要切好晒,啱晒淑女的我們🤣油炸嘅豬手外皮趣卜卜,肉嫰多汁又不會太多肥膏 ,脂肪比例恰當配上酸椰菜及Creamy 嘅薯蓉,簡直係絕配 加上蜜糖芥末醬的點綴 ,感覺不會亦太鹹(💜💜💜超級推介)🟠奶油蟹燴飯($188)不過不失,略嫌奶油味較重,蓋過蟹肉的一絲味道🟣黑松露薯條($68)最喜歡的口感,外脆內軟 ,薯條粗幼恰當很有咬感 ,配以茄汁及黑松露醬🟡龍蝦湯($108)1位有點失望,以價錢而言,不算性價比高 🥲只感覺到稀稀的龍蝦味🟤布朗尼配雲呢拿雪糕($108)Order 了甜品寫上朋友的名字😍朋友超級開心脆皮軟心的朱古力布朗尼,烘焙後口感不會太乾 ,帶點濕潤感,味道亦不會太甜 ,朱古力味道極濃郁,熱烘烘的加上雲呢拿雪糕簡直是完
ℙ𝕠𝕤𝕖𝕚𝕕𝕠𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 𝔹𝕒𝕣 ⚓️

💜二次探訪位於尖沙咀亞士厘道樓上吧

🟢烤脆豬手($248)

足夠三人份量,大大碟 ,仲要切好晒,啱晒淑女的我們🤣
加上蜜糖芥末醬的點綴 ,感覺不會亦太鹹(💜💜💜超級推介)

🟠奶油蟹燴飯($188)

不過不失,略嫌奶油味較重,蓋過蟹肉的一絲味道

🟣黑松露薯條($68)

🟡龍蝦湯($108)1位

有點失望,以價錢而言,不算性價比高 🥲只感覺到稀稀的龍蝦味

🟤布朗尼配雲呢拿雪糕($108)

Order 了甜品寫上朋友的名字😍朋友超級開心

脆皮軟心的朱古力布朗尼,烘焙後口感不會太乾 ,帶點濕潤感,味道亦不會太甜 ,朱古力味道極濃郁,熱烘烘的加上雲呢拿雪糕簡直是完美

我相信這家店我會再三探訪🤣

食物指數💜💜💜💜💜
環境指數💜💜💜💜
性價比指數💜💜💜💜
2022-05-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)