2019-04-04
今次同屋企人黎左荃灣既美食大廈——大鴻輝商業中心,喺諗緊食咩好時口痕痕想食日本野,就上左去滿屋食放題。本身都食過幾次呢間滿屋同第二度既滿屋,我發現唔同地區既滿屋menu都有少少唔同,但都幾多種類揀。一坐底,事不宜遲,點個刺身先!魚類新鮮油脂亦夠,擺入口時好滿足~其他刺身都好鮮甜!其實滿屋一大特色就係佢有個自助吧台俾你出去拎野食,我次次都會拎佢啲凍蜆同薯格,都好好食!壽司方面都唔錯,最搞笑都係佢既創意壽司。有一塊紫菜包住帶子同吞拿魚蓉,好新奇!燒鰻魚皮香微脆,好食!焗帶子沙律醬酸酸甜甜開胃,有啲蔬菜喺入面更有口感!燒物方面燒菠蘿簡直係我至愛!呢度啲菠蘿好甜,好正!好啦,黎到我一開頭講既野。呢間滿屋係冇炸蠔的,而我食過佢其他分店有。但有芝士竹輪同香芋波波已經令我好滿足😍最後黎到最需要推介既野,就係海膽手卷!!好鮮甜完全冇腥味😋我狂咁嗌黎食!!!最後黎個朱古力雪糕做一個完美既結束。大家黎食既話一定要食海膽手卷海膽手卷海膽手卷知道無?
一坐底,事不宜遲,點個刺身先!
魚類新鮮油脂亦夠,擺入口時好滿足~其他刺身都好鮮甜!
燒物方面燒菠蘿簡直係我至愛!呢度啲菠蘿好甜,好正!
最後黎個朱古力雪糕做一個完美既結束。
大家黎食既話一定要食海膽手卷海膽手卷海膽手卷知道無?