一年一度X'mas 當然要食最好d, 今次早準備豪食一餐慶祝X'mas menu之餘都要慰勞一下自己一年既辛酸🤣一入來就見到呢度signature 倒轉巴黎鐵塔,真係好靚,岩哂打卡. 可惜隔離靚位已有人坐,唔知下次可唔可以book 位reserve 呢張枱呢做足功課既我早聽聞呢度海鮮好正,當然不可錯過. 做緊幸福二重奏promotion ,新鮮生蠔先$15隻,海膽生蠔$28隻,價錢實在非常吸引. 我地order 左3隻生蠔3隻加海膽,一人試一隻,果然無令我失望,生蠔爽滑,一點腥味都無. 但更驚喜係個海膽, 好鮮甜幼滑,係我最近食過最靚海膽,而且份量唔欺場,強烈推薦 呢度wine cocktails 同craft beer 選擇都好多,我地各order 左杯cocktail share 試.what the duck $108 應該係呢度signatures cocktails, 因為外型實在太cute,浴缸上仲堆住泡泡. duck 前面係爆炸糖可以mix 埋一齊飲就更特別. 其實完全飲唔出酒味,反而似mix 埋果汁. 唔擅長飲酒fd 都可以無負擔咁飲呢杯係我order chocola

海膽生蠔

what the duck

chocolate party

呢杯係我order chocolate party $108. 酒精濃度係3杯中比較高, 一邊仲有oero 碎碎,上面有金莎,MM豆cereals 等. 甜度有點偏高,但chocolate 無想像中濃郁. 還好
strawberry ME

Strawberry ME $108 飲左fd 個杯啖,味道似係strawberry milk shake,酸酸甜甜幾好味
無咩酒味

炭燒安格斯牛仔骨

炭燒安格斯牛仔骨一份有成12安士. 完全夠share 食.肉質煮得好軟腍,醃得入味但唔會蓋過牛肉香味風頭. 中間仲keep 到肉汁
一邊係薯蓉,加左牛油口感更幼滑,中間帶有香脆bacon 碎同香草,所以口感香味就更豐富

軟殼蟹配法式紅醬意粉

軟殼蟹配法式紅醬意粉$128,軟殼蟹即炸好香脆. spaghetti Al dente 唔會太腍,口感剛好. 唔錯
冬日安格斯牛肉,海鮮龍蝦湯窩

冬日安格斯牛肉,海鮮龍蝦湯窩$278
聽講係新出item, 所以就order 來share . 上來個龍蝦頭真係超吸精. 拔走龍蝦頭就見到成個full set, 一邊有一碗安格斯牛,仲有蔬菜,螺絲粉,包,海鮮有smoked salmon, 蝦,蟹柳同青口.
個湯真係好濃郁,好香龍蝦香味. 咁多款配菜我覺得最搭最好味反而係包. 因為可以充分吸哂龍蝦香味.
牛肉都唔錯,肉質好軟嫩,浸完濃郁湯既有牛肉又帶龍蝦香味. 蝦蟹青口都幾新鮮,沾上龍蝦湯(其實煮煮下濃稠度應該叫龍蝦sauce更貼切)多左鮮味

料中相對失色smoked salmon 本身有其咸香,浸完反而太咸. 螺絲粉有點太腍而且比想像中唔吸味...可能用通粉會更好
火唔大所而且湯底濃郁,滾需時比平時耐. 好在大部分都已經熟,大部分都只係沾一沾就食得

the love of eiffel

最後以love of eiffel 作完美endings.又係ig 超常見,打卡手機食最岩. 加上乾冰白煙效果完全視覺享受. 瘋狂影左好多相
價錢其實有點小貴,但3個人當high tea 一人百幾都ok. 上面一層係marcaron 同酒手chocolate, 每粒macaron 仲有好精緻漂亮printing. 真係有d 唔捨得食...味道ok 不過有點偏甜,下一層 puff 比較好食.

另外值得一讚係除左環境好靚,service and都唔錯 staff 好nice,上菜快而且有禮. 值得encore, 下次應如果promo 未完應該會狂食海膽蠔

海膽生蠔
炭燒安格斯牛仔骨