2023-07-10
鐘意揸車嘅人又鐘意睇戲,一定會去EMAX,但去開呢度睇戲就知,呢度無乜嘢食,除左以前最愛嘅蕃滿門外,就最想食呢間海街丼。有一排丼飯成行成市,中環的海言當然係重點,但海街丼一直都係食丼飯嘅代表作,久不久去下,都唔係太差。成年無黎過,就叫過最貴嘅丼飯,加少少前菜,咁就一餐,簡單食下快去睇戲,不用十分鐘就完成。廚司推薦丼,有呑拿赤身,拖羅,金目鯛,海膽,玉子,深海池魚,仲有三文魚籽,應該係勁令人滿意嘅一個選擇 ,似足築地感覺,二百幾平過中環價錢好多。特別愛赤身,而海膽太少,赤身同池魚又係好新鮮,最特別係呢到嘅飯,要自己加啫喱醋,太耐無黎,唔記得呢個食法,都幾得人驚,鐘唔鐘意見人見致,個人覺得幾得意。不過最好係佢有好多飯,原因係後面有個魚湯可做泡飯,仲有好多配菜整個泡飯,好此道者必愛。另外前菜凍辣蕃茄同醬油菠菜都好唔錯,開胃而味道有特色,大碟而且幾好打卡,多人就一定要點多幾個點心試試。行過黎睇戲都應該要試下,絕對會係大部人嘅飯堂。
行過黎睇戲都應該要試下,絕對會係大部人嘅飯堂。