2024-10-03 309 views
早兩晚,住在將軍澳的朋友約咗我去佢屋企樓下嘅法國餐廳食晚飯,望住海景,特別放鬆心情,餐廳裝修很有心思,幾別緻。我哋叫咗:西班牙海鮮飯、歌劇蛋糕西班牙海鮮飯:職員預先講咗西班牙海鮮飯需要多點時間預備,我們不餓,所以沒所謂,等了大概25分鐘左右,西班牙海鮮飯送到枱上,賣相好吸引,而且好香,有好多海鮮,包括兩隻大蝦、十幾隻青口、蜆、魷魚等。 海鮮飯嘅汁超多,口感好濕潤,加上咁多海鮮,好滿足。歌劇蛋糕:我揀咗Opera 配朱古力雪糕,濃濃嘅朱古力味,但唔會超甜,有層次,加埋雪糕一齊食,簡直雙重享受。藍莓及士多啤梨更加酸酸甜甜,同蛋糕好夾,食完都唔會覺得好膩😊見到枱上有宣傳星期三有「每位$298任食牛扒」無限增加薯條或沙律,啱晒鍾意食牛扒嘅朋友仔。

我哋叫咗:西班牙海鮮飯、歌劇蛋糕