2023-11-12
上個weekend我地兩個又去左將軍澳海邊搵野食😬今次唔同平時donki個邊,今次去天晉匯,原來個頭都好多餐廳!呢間泰國餐廳唔算好大,有室內有室外,見lunch set唔係好貴,就去試試😙佢嘅lunch set 一般$70-80都有,配埋沙律/冬陰功湯,熱飲,係海邊呢頭都算抵食👍🏼🥫冬陰公湯冬陰功湯偏酸咗少少🤏🦀軟殼蟹蟹肉炒飯 ($118+$5青檸可樂)軟殼蟹比起一般大隻,好脆,入邊仲要有肉食到,正👍🏼而炒飯都炒得唔錯,調味適中😋🦐蛋包虎蝦炒金邊粉 ($138+$15青檸梳打)賣相好靚😍有三隻大虎蝦,肉質彈牙,金邊粉外圍有蛋包住,金邊粉唔會炒得太濕,側邊配有花生碎同辣椒碎🌶️俾你自由調味,撈少少更加香😋🍡串燒 ($48/3串)有豬牛雞肉選擇,我哋只係揀咗牛同雞,即燒熱辣辣有炭烤香味,但肉質仍然很滑🤭沙嗲醬好重花生味,👧🏻超鍾意🥰🦑燒原隻魷魚 ($138)見到有魷魚👦🏻又點會放過?🤭魷魚都彈牙爽口,但略嫌烤得唔夠香,如果再香啲就更好😋總括嚟講,餐廳性價比唔錯,味道唔差,最緊要係份量超大,係大到我哋食唔哂🤣呢個價錢連埋前菜嘢飲,都係海邊一個好選擇👍🏼♿️♿️將軍澳A1出口,轉去天晉匯商場方向,有
🥫冬陰公湯
冬陰功湯偏酸咗少少🤏
🦀軟殼蟹蟹肉炒飯 ($118+$5青檸可樂)
🦐蛋包虎蝦炒金邊粉 ($138+$15青檸梳打)
🍡串燒 ($48/3串)
🦑燒原隻魷魚 ($138)
見到有魷魚👦🏻又點會放過?🤭
魷魚都彈牙爽口,但略嫌烤得唔夠香,如果再香啲就更好😋
♿️♿️
將軍澳A1出口,轉去天晉匯商場方向,有一連串餐廳,餐廳有室內室外,如果涼啲可以坐室外,而想坐室內嘅輪椅朋友,可以轉返入商場入邊😬