2017-05-22
男朋友話帶我去食龍蝦原來係野玩海店。之前行過已經想試試佢,估唔到男朋友仲記得!餐廳走海灘度假風,色彩繽紛嘅門、天花嘅滑板裝飾、海灘嬉戲嘅壁畫,令人感覺好夏日好放鬆。另外,餐廳環境好闊落,座位比較多,有卡位、圓枱及長枱,好適合一大班人聚會!法國生蠔 LITTLE SPECIAL $32/隻生蠔雖然細細隻,但好新鮮無蠔碎,食落好鮮甜。秘製德國豬手 $168豬手皮脆肉嫩,豬肉一啲都唔鹹,唔需要點醬都夠味,略嫌豬皮炸得比較硬身。薯蓉口感好綿密,味道鹹淡適中,值得一讚酸椰菜一啲酸味都無,味道普通。沙律菜好新鮮,配沙律醋好開胃。掙扎左好耐,究竟食波士頓焗龍蝦餐定散叫芝士焗波士頓龍蝦。最後都係叫餐,因為抵食啲是日餐湯&沙律餐湯係忌廉湯,好普通無特別。沙律係芝麻醬沙律,食落感覺好清新。周打海鮮湯跟餐可以+$20升級。如果散叫係$78份。周打海鮮湯係用農夫包做碗,裡面嘅海鮮好豐富,有蝦、青口、蜆肉、墨魚。海鮮全部都好新鮮,蝦肉彈牙。湯味道比較偏淡,飲到咁上下,切開個農夫包黎食,農夫包吸滿湯汁,幾好味。野玩手造薄餅 8吋薄餅餡料有粟米、洋蔥、甜椒、辣椒、芝士等。餅底係薄身有口感嘅,芝士係有拉絲效果嘅,千島
法國生蠔 LITTLE SPECIAL $32/隻
生蠔雖然細細隻,但好新鮮無蠔碎,食落好鮮甜。
秘製德國豬手 $168
薯蓉口感好綿密,味道鹹淡適中,值得一讚
酸椰菜一啲酸味都無,味道普通。
沙律菜好新鮮,配沙律醋好開胃。
是日餐湯&沙律
餐湯係忌廉湯,好普通無特別。
沙律係芝麻醬沙律,食落感覺好清新。
周打海鮮湯
跟餐可以+$20升級。如果散叫係$78份。
野玩手造薄餅 8吋
薄餅餡料有粟米、洋蔥、甜椒、辣椒、芝士等。餅底係薄身有口感嘅,芝士係有拉絲效果嘅,千島醬汁酸甜又帶啲辣椒嘅微辣,野玩薄餅果然好好味。
焗波士頓龍蝦餐 $398
醬汁可以揀大蒜汁或者雙重芝士汁,毫無疑問緊係雙重芝士汁啦,因為龍蝦同芝士係絕配呀!
龍蝦好大隻,手掌咁大
蝦身已經用刀切開半,蝦肉好鮮甜彈牙,同芝士一齊食,極邪惡。而龍蝦鉗就要自己用工具開,龍蝦鉗比較難拆出黎,蝦肉比較鹹,唔撈芝士都好味!
大蝦、青口、蜆肉,全部都好新鮮,正!
連皮焗薯好香,粟米好甜,好味
是日甜品抹茶奶凍,抹茶味淡,奶凍好滑,不錯!
服務方面:
侍應好主動收碟換水,上烤盤會提醒小心辣手。