2022-09-21
星期日夜晚唔想面對第日要返工既現實 選擇佐黎小啲人既將軍澳海濱長廊行下 估唔到有間幾chill既bar & restaurant 就試下❤️ 餐廳有室內室外坐 天氣熱所以揀室內坐🙊如果凍啲揀出面坐吹下風都幾relax的 餐廳入面行歐美式風格 有波睇 staff都係外國人多 感覺幾chill🍺🍹三五知己你摸着酒杯底吹水都幾正🥂🥂Beef Lasagana ($178)呢個意式千層麵🍝都幾有驚喜 蕃茄醬🍅唔會好濃味個隻 唔係大x活個啲典型肉醬意粉味 係淡香既蕃茄醬味加埋有咬口既牛肉同寬條麵 層次分明 亦都唔會係用好多芝士係面 而覆蓋晒意粉味道🙌🏻 食到最後都唔會覺得好膩呀👏🏻Recommended✨✨✨✨Pork Steak ($228)呢個steak用佐比較少食既部位叫🐷里脊 係指豬脊椎骨內側的條狀嫩肉 (長知識🙊) 好厚身但估唔到都幾嫩滑起碼唔鞋口先! 一食落個皮燒得幾脆口同有種彈牙既感覺 應該smoke過有啲煙熏火腿味🤣 點bbq醬好夾🥳薯蓉都幾有誠意 咁滑咁creamy肯定係超多牛油😂仲有薯仔粒係入面幾有咬口🤤燒菠蘿超級Juicy(爆汁個隻)同甜🍍🤩 燒蕃茄都好好味🤩 Pink Cr
Beef Lasagana ($178)
Pork Steak ($228)
Pink Crush ($88)
賣相好靚既一杯mocktail🍹有石榴+酸橙+梳+打水 好fresh既組合酸酸地又甜甜地 幾特別好開胃!
為食指數: 3.3/5
性價比指數: 3.3/5