2018-05-28 383 views
週末鍾意近近哋去觀塘工廠行下,駱駝漆3期勝在夠集中,多嘢行多嘢買又多嘢食,今次去咗訂生蠔,老公話不如試吓隔離間串燒店吖~呢間串燒店種類都幾多,除左港式串燒連窩仔臘味飯,炸大腸都有,仲有日式野同埋海鮮拼盤~環境都乾淨企理~點左d串燒,飲杯野cool down先下見到店員拎住杯刨冰仲以為係甜品嚟嘅,點知原來係我哋點嘅芥末凍花螺,夠曬冰凍,正呀~拉粒螺肉出黎,入面已經清左d腸。食串燒我必叫燒韭菜,呢度幾大串,仲一D都唔燶~之前試過自己落手燒先知原來燒韭菜真係好考功夫㗎~熊本一口牛 keep住啲肉汁又唔韌,唔過火。燒菠蘿好厚, 一切開啲菠蘿汁流曬出嚟,好甜好juicy~厚切牛脷串,超厚吖!食日本嘢鍾意點既燒飯團糰呢度都有~呢個明太子飯糰外層飯焦脆口,一切開飄出陣陣明太子香味。燒雞皮,脆口既感覺有d似酥皮,酥酥脆脆的白鱔肥美肉厚,魚皮卜卜脆好似炸過咁店員見我地食得慢,等我地食得7788先上煙肉廣島蠔,好細心~仲叫我地趁熱食(一定係見我地係咁影相啦) 煙肉既香味浸哂落蠔,整粒咁食,口感脆軟兼備,兩者獨特既味道令人回味呢度仲有2間可以容納8人既房,人多可以打通既~ 第日家庭聚會又多個選擇啦~走既時候
點左d串燒,飲杯野cool down先下

芥末凍花螺
拉粒螺肉出黎,入面已經清左d腸。
燒韭菜
熊本一口牛 keep住啲肉汁又唔韌,唔過火。
燒菠蘿好厚, 一切開啲菠蘿汁流曬出嚟,好甜好juicy~
厚切牛脷串,超厚吖!
明太子飯糰
燒雞皮,脆口既感覺有d似酥皮,酥酥脆脆的

白鱔肥美肉厚,魚皮卜卜脆好似炸過咁

走既時候見到lunch set都好抵食,免加一仲有野飲, 下次要再黎!!
Type of Meal
Dinner