2024-11-19
📍 撈得喜火鍋冰室{元朗}天氣開始涼涼地又適合打邊爐食雞煲嘅季節🍲今日就嚟到元朗任食雞煲🐔任食海鮮🦞任飲水果茶🥤任飲手搖飲品🧋、雪糕🍦仲可以任食肥牛嘅地方🐮下晝依一間係一間茶餐廳,夜晚就變身做仼食雞煲/烤魚!而家仲可以食埋羊腩煲!好適合過嚟食返餐過肥肥白白嘅冬天⛄️任食火鍋配料就唔講啦,根本上每一間餐廳都會有~依一間餐廳最特別嘅係每一隻蝦都勁肥美,大大隻,仲會有生蠔,蜆食🦪每一隻都勁飽滿,勁新鮮。仲可以飲到手搖嘅清茶、水果茶。而且水果茶下面仲有水果粒,一啲都唔馬虎。兩人分量半隻雞份量真係啱啱好!因為之後仲要打邊爐🍲由於老闆娘係四川人,所以個湯底會越煲越辣,仲可以揀走麻/小中大麻辣,辣嘅程度可以揀大/中/小/微/唔辣,我哋叫中辣🌶️啲雞肉真係好惹味,淡淡肉,肉質好嫩滑🐔仲有少少辣味吊住啲味,連D洋蔥都好好食🧅食完雞煲就打邊爐🍲雞煲嘅汁一定要撈公仔麵或者烏冬,係必食嘅⭕️
天氣開始涼涼地又適合打邊爐食雞煲嘅季節🍲
好適合過嚟食返餐過肥肥白白嘅冬天⛄️