今晚幾左幾個朋友食晚飯,帶埋唔夠兩歲嘅bb,因為食過佢地lunch覺得ok,又有蠔仔肉碎泡飯清清地覺得啱bb食(bb淨食肉碎同飯,唔會食蠔仔),就揀左呢間餐廳。坐落之前都保險問一句夜晚會唔會都有蠔仔泡飯?個侍應話有,咁就坐低左,但點知到落單時,另一個資深啲嘅侍應(負責收銀)先話夜晚冇蠔仔泡飯,啲湯都冇哂唔會整到。無奈但都坐低左,咁叫啲可以俾bb食嘅嘢都可以接受嘅。叫左一個$498嘅套餐,入面有海南雞又有烏頭魚,可以俾bb食非常好。又有蜆、蝦,加埋小食拼盤、炒通菜、炒金邊粉、甜品(流心芝麻球),真係覺得超值👍🏼再另叫多個生菜包開心下,滿心期待~可惜由第一道上嘅炒蜆開始出事⋯啲蜆好霉好唔新鮮。咖哩蝦有層紅油喺面,同啲咖喱好似溝唔埋咁⋯蝦係雪藏蝦都係明白嘅,唔評論。個馬拉盞通菜冇味⋯炒金邊粉除左有鑊氣,味道真係麻麻。終於明白點鮮有海鮮嘅套餐可以咁平⋯⋯😓慶幸個海南雞同烏頭都叫正常,最緊要bb食嘅嘢ok。只係海南雞上嘅時候,侍應話「唔好意思,冇哂雞醬」令人有啲愕然⋯連雞醬都冇!?但平心而論,小食拼盤同生菜包都係好味嘅👍🏼食到最後,叫資深侍應上甜品,諗住有甜品(流心芝麻球)結尾令成餐飯可以提升返

可惜由第一道上嘅炒蜆開始出事⋯啲蜆好霉好唔新鮮。
個馬拉盞通菜冇味⋯
炒金邊粉除左有鑊氣,味道真係麻麻。
終於明白點鮮有海鮮嘅套餐可以咁平⋯⋯😓

但平心而論,小食拼盤同生菜包都係好味嘅👍🏼

食到最後,叫資深侍應甜品,諗住有甜品(流心芝麻球)結尾令成餐飯可以提升返啲滿足感。點知佢拎左4件一口椰青糕上枱就走左,我地好愕然再問佢「呢個係咩黎?唔係流心芝麻球咩?😲」
佢好老奉咁答我地:「啲芝麻球冇哂㗎啦,得返椰青糕,係新鮮椰青整㗎」
我地真係聽到呆左⋯我地想叫呢個餐係expect有芝麻球,如果冇係咪應該一早同個客講?我唔知芝麻球同椰青糕嘅價錢係咪一樣,或者新鮮椰青糕係咪矜貴好多⋯但好肯定成枱人都係想食芝麻球多啲⋯你俾唔到餐牌上面嘅嘢俾客,你要叫個客講清楚🙄

結論:
- 食物唔好味,特別海鮮唔新鮮。
- 服務態度好差。
- 想食嘅嘢最後一樣都食唔到。
- 一定唔會再去