2019-05-02 155 views
放工約左2位朋友一齊入元朗食蒸氣火鍋,我好怕人多,幸好是平日晚上店內不是很多人,位置也很多,感覺輕鬆舒服。上次試過呢度既打邊爐都ok,今次決定試下佢地既蒸氣火鍋。每位可以選擇4款海鮮同其他食物。 我地選左蟶子、扇貝、鮑魚同海蝦,出乎我意料,全部海鮮都好新鮮,蟶子同扇貝都好大隻,蒜味帶出佢本身鮮味,口感彈牙不會硬,推介。海蝦是中蝦,size不會很大,用竹簽叉著方便進食,又係好新鮮,全部很易脫殼不會霉霉的,爽口彈牙,點少少豉油食好鮮甜。鮑魚加左d蟲草花一齊蒸,有少少香味,新鮮,而且好搶手,淨返最後2隻!海鮮好好味,但我地忍住左冇加錢encore,因為想試下其他食物。試左佢既一些丸類、和牛粒、菇、污漕雞、馬拉糕等等,都不錯。其中最喜歡佢既手切和牛粒,好軟滑,一啖一粒好正,我地忍唔住叫左2nd round。最後試埋佢個粥底,吸晒之前蒸既海鮮同肉既味道,味道雖然有點淡但清清地都幾香,為呢晚畫上圓滿既句號。最後唔可以唔提侍應既態度好好,仲幫我地計晒時間去蒸野食,食物先唔會話太熟,口感岩岩好。$268蚊加一既價錢都算ok,因為海鮮真心高質,入開元朗可以一試。不過蒸氣火鍋蒸野食時間要等比較長,太肚餓既

最後唔可以唔提侍應既態度好好,仲幫我地計晒時間去蒸野食,食物先唔會話太熟,口感岩岩好。$268蚊加一既價錢都算ok,因為海鮮真心高質,入開元朗可以一試。不過蒸氣火鍋蒸野食時間要等比較長,太肚餓既朋友可能要選擇返打邊爐啦。