2018-01-06
近年興手工火鍋,老實說,我唔太個定義係咩,不過以我觀察,就係半任叫式火鍋,而無得任叫、以人頭上既果部分係以手工制作既火鍋配料,質素比外間任食火鍋平均為高。講番正題,依間One More好似新開張無耐,有朋友帶我去食先識去但發現佢論食材材、食物款式、質素以至服務都真係唔錯佢提供兩款火鍋set,我地就揀左以下依款:依款set係包埋海鮮拼盤架食豪啲上面依張係飲品紙,任叫既。佢既火鍋湯底選擇係好多,而且有別一般湯底,佢既湯底湯料好豐富,有啲仲似有啲藥用價值添結果我地揀左花膠螺頭雞湯,係好清甜上面依兩樣係餐前小食,都幾開胃重點之一黎啦,係安格斯肥牛片依碟係每兩位先送一碟架,係同西班牙黑豚肉對揀既,鐘意食肥牛既梗係揀牛啦佢真係比一般既牛片有彈性同咬口得多架,而且牛味濃得黎唔會太穌,好食依碟就係手工火鍋既重點,上面每一樣咁精緻既配料都係手工製作,賣相都幾靚,其中最令我深刻印象既係手工牛肉流心芝士丸同埋手工豬肉釀鮮冬菇依啲精緻既配料放入鍋熟左之後,都唔會爛左散左,不錯可惜只係上一碟啦火鍋常見既炸響鈴同埋炸魚皮佢都做得好出色主因係店舖自家新鮮炸起既,真係脆到不得了跟住就係重點啦,就係海鮮拼盤每隻都好新鮮
佢提供兩款火鍋set,我地就揀左以下依款: 依款set係包埋海鮮拼盤架食豪啲 上面依張係飲品紙,任叫既。
整體來講,店舖格調都幾舒服,好似Cafe 咁架,而店員服務亦好好,食物上枱速度快,質素亦好,值得一試