2022-10-23 1699 views
厚福街H8呢度食肆林立,呢間位於18樓嘅西式酒吧餐廳裝修好有特色,全店採用落地大玻璃,明亮通透,仲可以居高臨下睇到尖沙咀嘅景色👍🏻🦀路易斯安那式蟹餅- 外皮焗到金黃色好香脆- 最驚喜嘅係一切開就見到超多絲絲蟹肉- 入口鮮味,配埋特製沙律醬好開胃- 不愧招牌菜式,必食之選🤩🦐海鮮拼盤- 海鮮拼盤有3款選擇:選擇好豐富Combo A:3種海鮮Combo B :5種海鮮Combo A:8種海鮮- 我揀咗Combo A: 有鮑魚仔,扇貝,鮮蝦,仲有其他配料,包括🌽粟米,腸仔,🥔薯仔,2-3人share啱啱好- 😍鮑魚仔一啲都唔「仔」好大隻,肉質厚身飽滿,爽口鮮味,仲要好細心起晒內臟,亦洗得好乾淨- 😋扇貝都好大粒,好鮮甜,仲有好爽口嘅帶子裙邊,同樣都洗得好乾淨- 🦐海蝦鮮甜,肉質爽口彈牙- 醬汁四選一,我揀咗Mix and Match(卡薑蒜蓉汁+檸檬胡椒醬汁+ 檸檬牛油汁)酸酸辣辣好開胃,又有蒜蓉同薑嘅香味,仲有牛油香味,醬汁濃厚同海鮮超夾🍝蟹肉卡邦尼扁意粉 $1581- 🧀醬汁好 creamy 好香濃,芝士同忌廉味好濃郁- 扁意粉軟硬適中,每條意粉都好掛汁- 加咗蟹肉更鮮味,另外亦加咗香脆

🦀路易斯安那式蟹餅
- 外皮焗到金黃色好香脆
- 最驚喜嘅係一切開就見到超多絲絲蟹肉
- 入口鮮味,配埋特製沙律醬好開胃
- 不愧招牌菜式,必食之選🤩

🦐海鮮拼盤
- 海鮮拼盤有3款選擇:選擇好豐富
Combo A:3種海鮮
Combo B :5種海鮮
Combo A:8種海鮮
海鮮拼盤

鮑魚仔

扇貝

- 🦐海蝦鮮甜,肉質爽口彈牙
鮮蝦

🍝蟹肉卡邦尼扁意粉 $1581
- 🧀醬汁好 creamy 好香濃,芝士同忌廉味好濃郁
- 扁意粉軟硬適中,每條意粉都好掛汁
- 加咗蟹肉更鮮味,另外亦加咗香脆西班牙臘腸,鹹鹹香香,脆卜卜令口感更豐富
蟹肉卡邦尼扁意粉

Coffee Flow
- 咖啡沙冰加咗香蕉,香甜得來有幾夾
- 整體甜度適中,有香濃咖啡味又唔會苦
- 口感Creamy細滑
Coffee  Flow

☔ Purple Rain
- 可以選擇有酒嘅Cocktail或者冇酒的Mocktail , 我揀咗Mocktail
- 好大杯,漸層都幾靚
- 有藍糖漿、石榴糖漿、菠蘿汁、橙汁、蝶豆花茶
- 酸酸甜甜好開胃,幾refreshing
Purple Rain
海鮮拼盤
鮑魚仔
扇貝
鮮蝦
蟹肉卡邦尼扁意粉
Coffee  Flow