2024-10-10 468 views
放工去左火炭搵friend打邊爐,呢間海鮮火鍋放題之前系其他分店都食過吾錯,所以放工直接過去,仲吾洗提早book位都有位,可能我地比較甲去到。芝士龍蝦湯茶碗蒸最鐘意呢到有龍蝦食!龍蝦開半邊,肉質緊嫩,配合芝士同湯汁,味道幾濃郁,呢個配搭幾好!除左用茶碗蒸方式,仲有蒜蓉蒸龍蝦,可以任食,我自己一個人都食左6-7隻!另外仲有雞煲同蒸海鮮,呢個龍蝦雞煲都算幾好。呢到既海鮮同樣任食,對於海鮮愛好者黎講可以瘋狂地食,海鮮有鮑魚 、貴妃蚌、扇貝、蝦等等,整體都算新鮮,貝殼類無沙。除左海鮮,仲有肉、蔬菜可以叫。不過我地主打食海鮮,所以吾系叫好多肉。出面自助區仲有甜品,可以任拎黎食,選擇都多,完美為今晚的聚餐畫上句號!

芝士龍蝦湯茶碗蒸