做野壓力大,OT無極限,難得早收工,梗係去食餐好,唔係對唔勤力的自己。之前有留意過觀塘season plus,可惜太遠未的起心肝去,見佢搬左黎銅鑼灣,即刻9秒9放工過去Season Oyster & Wine Bar。海鮮拼盤特價$198,仲要原隻龍蝦上,又係唔叫對唔住自己。要吹水,點可以無薯條,要+$28先有黑松露醬,做野咁辛苦,唔加又係對唔住自己。因為呢餐要對得住辛苦的自己,所以一口氣叫左risotto、黑毛豬、海鮮拼盤同薯條,見隔離飲紅酒飲到爽yy,但要渣車⋯⋯對得住自己系列之海鮮拼盤:最吸晴當然係原隻龍蝦同鮑魚,好少見海鮮拼盤有鮑魚上,可能見識少,但內心翻起千重浪。龍蝦如圖見附送大量膏,爽口彈牙;鮑魚出奇地咁好食⋯⋯有幸福的感覺。兩人黎講,份量係好足夠,因為特價對得住自己系列之黑松露薯條:10個有9個人都鍾意食薯條,一食就欲罷不能,仲要配埋矜貴嘅黑松露醬,成件事係滿分,5分鐘已經食哂全部薯條⋯⋯對得住自己系列之黑毛豬:朋友堅持食豬,所以揀左黑毛豬,以為細細件,點知係大大件,啱哂食肉獸,呢個要趁熱食,肉汁都保留到,食得出大廚嘅功力對得住自己系列之risotto:慣左一定要有飯到肚

對得住自己系列之risotto:慣左一定要有飯到肚,好彩份量唔算太多,因為已經夠飽,驚食唔哂。

最好全部食哂,係全部啊!食哂全部頓時覺得好對得住自己同廚師
薯條配黑松露醬
海鮮拼盤
西班牙黑毛豬
牛肝菌意大利飯
$250 (Dinner)
薯條配黑松露醬
海鮮拼盤