2K
2017-12-23 1040 views
朋友好鍾意食海鮮,佢話尖沙咀有間蒸氣鍋特別好食,所以就約埋今晚一齊去食啦。話明特登嚟食海鮮,所以我哋揀咗自選優質海鮮蒸氣鍋,每位$248一次過可以揀六款海鮮, 我哋揀咗鮑魚、貴花蚌 、海中蝦、奄仔蟹、蟶子皇同埋北海道大元貝。當中我最鍾意就係奄仔蟹,就算未蒸, 睇到啲蟹膏都流曬口水!朋友就話鍾意蒸鮑魚冇諗過,唔落汁就咁蒸都咁鮮味, 真係要好新鮮嘅海鮮先做得到。店員嘅服務態度都好好話我哋知每款海鮮蒸嘅時間,仲幫我哋set埋秒錶計時。食曬六款海鮮之後, 下層果煲椰子雞都食得啦!食得出雞肉好新鮮,肉質非常滑溜,而且滲透咗好香的椰子味。 如果未食飽嘅朋友可以追加 食材打邊爐。 即使我哋已經食飽, 都忍唔住飲咗幾碗湯,必食推薦!整體嚟講海鮮非常新鮮, 椰子雞夠曬特別, 你呢個質數二百幾蚊一位好抵食! 我要介紹其他鍾意食海鮮嘅朋友嚟先得!

當中我最鍾意就係奄仔蟹,就算未蒸, 睇到啲蟹膏都流曬口水!

食曬六款海鮮之後, 下層果煲椰子雞都食得啦!

2017-11-28
$248 (Dinner)