2012-02-17 1476 views
走到附近睇傢私,無意中發現依間打邊爐店,門口睇價錢,都算中上價,但門口海鮮似是很吸引,結果一試。打邊爐,第一時間當然湯底行先,海鮮迷,當然叫個海鮮湯底。一個豬骨鍋,再包一碟海鮮配料,蝦蟹魚蜆,全部唔算大份量,但好新鮮,仲識郁。大蜆,無沙啖啖肉,好鮮甜。蟹,斤兩細,但實肉,夠鮮甜。蠔,一碟有8隻,鮮蠔味十足,但多人Share會更加好,因為2人食有點漏牛頸脊,眼見差唔多台台都有叫牛,雖然價錢算貴,268一大碟,但眼見牛紋靚,食落去牛味十足,仲帶陣牛脂香,入口唔韌,好正!之後再叫了日本烏冬、日本蟹柳、午餐肉呀咁,2個人食好full,埋單雖然每人要$340,但我覺得依個質素係值得既。值得一讚係侍應,服務很好,不斷問駛唔駛加湯,見我地食緊牛,碟牛放得遠,又主動過來幫我地將碟調位置,整體感覺亦令我喜出望外,有機會再食過!

大蜆,無沙啖啖肉,好鮮甜。

蟹,斤兩細,但實肉,夠鮮甜。

大蜆,好鮮甜又無沙,Like
牛脂味十足,物有所值