2017-01-25
蒸海鮮原來都有任食,有指定及自選海鮮定量外,肉類、菜類、糕點任食,大胃既我會安心少少。呢度用石鍋蒸爐,一開始會放d乾既米,淮山同瑤柱絲喺鍋底,但無水架,之後個鍋先自己加水加蒸氣,果然pro醬料自助,好多款,都算好企理一讚飲品櫃,好齊,咩都有,一樽竹蔗水,多款韓式飲品、汽水、仲有啤酒,飲品都抵返始終邊爐同凍飲係絕配,點都會叫,而家慳左!一到場就有幾樣必送菜式,如燉湯(3選1),每人半隻乳鴿。我叫左螺頭燉雞,真係用陶瓷燉盅,而且料多清甜。乳鴿都新鮮熱辣。必送既仲有2款海鮮,每人半邊龍蝦,貝殼拼盤。兩個都係亮點。龍蝦鮮甜爽口,蜆貝好大隻,唔係平價蜆,大肉而且爽甜。自選海鮮可簡4款,叫左桶蠔,肥肥的帶子,開邊加埋粉絲蒜蓉,始終即上碟就食,真係鮮過平時食海鮮。必叫大蟶子,手掌咁長,多肉,爽口新鮮,亦有炸蒜喺上面,正!原本想叫北寄貝,但嗰日無,店員介紹龍躉,都好正,厚厚肉身,一睇個厚魚皮就知條魚真係深海大魚肉質新鮮,所以爽口得嚟唔韌,不過有骨有腩,鍾意食魚既撞到有都必叫另外推介手打蝦丸,真係新鮮爽口馬拉糕都估唔到咁好食,鬆軟唔膩,encore左1個蔥花卷都好香,另外荷葉飯好似糯米雞細細隻,入面有蝦
呢度用石鍋蒸爐,一開始會放d乾既米,淮山同瑤柱絲喺鍋底,但無水架,之後個鍋先自己加水加蒸氣,果然pro 醬料自助,好多款,都算好企理 一讚飲品櫃,好齊,咩都有,一樽竹蔗水,多款韓式飲品、汽水、仲有啤酒,飲品都抵返始終邊爐同凍飲係絕配,點都會叫,而家慳左! 一到場就有幾樣必送菜式,如燉湯(3選1),每人半隻乳鴿。我叫左螺頭燉雞,真係用陶瓷燉盅,而且料多清甜。乳鴿都新鮮熱辣。
馬拉糕都估唔到咁好食,鬆軟唔膩,encore左1個蔥花卷都好香,另外荷葉飯好似糯米雞細細隻,入面有蝦米,都好香。