2018-06-11 72 views
想不到中環轉角會有間主打海膽的日本餐廳,真係入到去個menu大部分都有海膽揀,魚生都係師傅推介的。先來一個招牌掉十層海鮮杯,分別有多層北海道紫海膽,海葡萄、三文魚子、呑拿魚腩、黑魚子、白蝦、蟹肉及海帶碎,一口可以食到不同魚生味道,盛惠$398。頭盤幾特別,係楊枝甘露沙拉,主要其實係蘋果絲,但入面真係有西米,好好笑,幾fresh~火燒帶子卷!完全係相機食先~我最中意既火炙帶子喔火燒海膽蠔,隻蠔巧大喔~原來海膽同蠔都幾夾,之前都未試過咁食。燒芝士魚餅,好好味!芝士爆出來的幸福感~三文魚夾餅壽司?好得意都好好食,呢個發想不錯,餅的香脆感同軟軟的三文魚很夾~再來海膽涼麵,原來係蒟蒻麵,滑滑的好得意,減肥人士一流。最後甜品係海膽雪糕,其實我係比呢個吸引黎既,感覺不錯,奶味偏重,有啲梳打餅既感覺
十層海膽杯

火燒帶子卷!完全係相機食先~我最中意既火炙帶子喔

芝士魚餅

燒芝士魚餅,好好味!芝士爆出來的幸福感~
三文魚夾餅壽司

再來海膽涼麵,原來係蒟蒻麵,滑滑的好得意,減肥人士一流。
海膽雪糕

Type of Meal