2011-10-03 65 views
睇左好多集《為食總司令》,有D心郁去試下。晚上心血來潮,要試下電視介紹既沙巴筍殼魚。去到酒樓,人唔係多,侍應既服務好好,耐心介紹各種菜式。因為菜名懶靚,睇完都唔知係乜,例如冰燒三層肉(原來係燒腩仔)。叫左炆筍殼魚(例牌),本來ORDER既,但服務員話條魚切左無耐,揀清蒸會更好味。後來一試,果真無錯,香滑鮮甜,令我地食不停口,夾不停手。另外,最驚喜係鮮蝦貴妃泡飯,真係好正。海鮮湯底用大量龍蝦熬成,配上爆米和米飯,鮮蝦出奇地有蝦味(宜家好多蝦既蝦味欠奉)YUMMY! 順帶一提,在商場內有按優惠券的告示牌,PRINT出黎有着數,本來$180既泡飯只係$100。不過,都唔係樣樣好食。 好似小炒皇,原來係芽菜炒肉絲,雖然好味,但$98,有D揾笨。要讚D服務員,十分細心,有高級食府感覺。

要讚D服務員,十分細心,有高級食府感覺。
2011-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
  • 筍殼魚,鮮蝦貴妃泡飯