2021-06-20
因為當日晏晝食得太豐盛😂所以夜晚就咁同朋友share個冰算(甜品當正餐 切勿模仿🙈)-鮮芋仙我淨係之前試過一次外賣 今次堂食 8點嚟到都要等幾張檯😬入座前要喺counter叫咗食咩先 我哋咁啱好彩坐到窗邊位 對住中庭 估唔到夜晚嚟食個景都幾靚下🌃-🍨布丁Q麻糬牛奶冰 $52個冰望落好澎湃 絕對夠兩個人share👯♀️刨冰好重奶味 唔會齋冰咁單調 雲呢拿雪糕好食 上面仲淋咗黑糖醬 刨冰旁有布丁 小芋圓 冬瓜凍 麻糬😚芋圓好細粒 唔係幾試到個質素係點 有冬瓜凍幾特別 不過味道都比較普通 黑白麻糬幾煙韌 但係味道較淡😶布丁一黃一白 黃色係雞蛋布丁 好滑 大家望到白色嘅布丁會覺得係咩味呢?我冇諗太多 以為布丁係牛奶味😗點知朋友食咗一啖就同我講:你一定唔鍾意食🙁試咗少少 原來係我討厭嘅杏仁味🤯同我一樣唔鍾意杏仁味嘅朋友仔要留意返 下次可能叫個冇布丁嘅冰食🥲-🥛紫米鮮奶 $39🧋小芋圓奶茶 $32另外冇諗過原來佢哋啲飲品咁大杯😨早知咁大杯就唔叫 因為已經飽到飲唔落 紫米鮮奶我唔知要笑定喊好😂紫米同鮮奶個比例太離譜喇 俾咁多紫米 基本上足料到啜唔到🤨成杯我淨係飲到紫米嘅味道🤧-佢哋有個餐具回收區 食
🍨布丁Q麻糬牛奶冰 $52
🥛紫米鮮奶 $39