嗰日送貨送勻港九新界,第一次喺西灣河搭船去觀塘,幾得意嘅體驗🚢最後搞到3點先有飯食,餓到就嚟暈低,呢間烏冬有frd同我講過好有日本風味,於是就把握機會去試下🔥🍜夏一烏冬(粗烏冬)$50可能太餓所以張相鬆郁矇😵‍💫我單點招牌嘅夏一烏冬,份量真係勁多!配料有蔥、煙肉碎、生雞蛋、青瓜粒、紫菜碎、芝麻、檸檬同薑粒,撈埋醬油汁成個味道好refreshing,好適合夏天消暑食🤤不過略嫌粗烏冬太韌,我牙胶冇乜力覺得有點難咬🤣之後試過幼烏冬,我更鍾意幼烏冬嘅口感😍🍜 鰹魚湯白味噌鍋仔燒烏冬 $75腦細叫咗鍋燒烏冬,但佢好唔滿意,仲話難食過加藤屋wtf,我同意呢間嘅冷烏冬出色過湯烏冬,但絕對冇佢講到咁劣囉,只能話大家口味唔同🤷🏻‍♀️‼️推薦大家記得要嗌骨付雞!今次食唔晒冇叫,附上放假去食嘅骨付雞圖🍗味道真係超驚喜😱骨付雞極度juicy嫩滑,冇食骨付雞唔好話自己食過鰹烏冬😈

🍜夏一烏冬(粗烏冬)$50

🍜 鰹魚湯白味噌鍋仔燒烏冬 $75

夏一烏冬
骨付雞
$70 (Tea)
夏一烏冬
骨付雞