2024-10-13
韓國菜🇰🇷除左炸雞🍗 • 醬油蟹🦀 • 燒肉🥩,其實仲有好多唔同野食🤗就好似我今次食既韓國粥🥣 • 烏冬🍜 • 餃子🥟特別係依排涼涼地,食碗熱野真係幾好❤️🔥韓國人廚主理👨🍳,店內以少女心💖粉紅色為主調有電視播住𝐊-𝐏𝐎𝐏🎶有少少家庭既感覺🏠~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪釜山鮮鮑魚粥 粥係粒粒米分明 • 偏稠身個種,食落味道好鮮🤍鮑魚切左片唔韌易咬。配料仲加左紫菜 • 甘荀 • 翠玉瓜...多重口感🤓裝粥既器皿𝐊𝐞𝐞𝐩到溫度🔥唔洗急急食🥄.▪鮮蜆烏冬第1次見咁樣掛左一啖烏冬係筷子,蜆肉冇沙,上枱時見唔到,原來係晒底😂烏冬口感煙韌少彈牙,湯底唔會好油。仲加左腐皮 • 脆粒..😝.▪韓式煎餃子餃子🥟煎得面面都脆卜卜💥揀左韓牛口味,餡料食落濃郁有汁,唔會好膩🤪口味方面仲有濟州黑豚肉🐷 • 鮑魚...如果想冇咁熱氣,可以揀蒸餃.▪野飲有多款罐裝野飲 : 韓國果汁飲品🧃 • 米水 • 梳打🍹 • 汽水🥤... 𝐌𝐞𝐧𝐮寫住酒精飲品𝐂𝐨𝐦𝐢𝐧𝐠 𝐒𝐨𝐨𝐧🥂.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺需加𝟏𝟎%
就好似我今次食既韓國粥🥣 • 烏冬🍜 • 餃子🥟
特別係依排涼涼地,食碗熱野真係幾好❤️🔥
韓國人廚主理👨🍳,店內以少女心💖粉紅色為主調
有電視播住𝐊-𝐏𝐎𝐏🎶有少少家庭既感覺🏠
▪釜山鮮鮑魚粥