2019-11-06
飯後睇完戲因爲平時食開個間太多人 轉戰呢間甜品鋪 見門口既流心瀑布蛋糕同椰子做既甜品好似好唔錯 鋪裡面又啱啱好淨返張枱 啱曬 係時候俾次機會自己試另一間甜品鋪一掀開Menu呢個好似好正wo 叫love椰皇子結果最後掀完本menu我都真係叫左呢個眼望一秒就話要叫既love椰皇子同行既先生就叫左網紋瓜窩夫 加左$9跟多杯清新Fresh 雙檸青瓜飲品 不過個飲品真係好鹹 青檸檸檬青瓜 幾樣個味道加埋做一杯飲品有點奇怪love椰皇子 menu寫明店主推薦人氣之選 的確唔錯 佢注明係慢煮焦糖布甸配上椰皇凍 佢個布甸texture 好rich 唔係彈滑個種雞蛋味布甸 而係比較smooth 更貼近奶凍質地既布甸有雲尼拿味 配上頂層既焦糖 味道正喔下面既椰皇凍椰味好濃得黎入口滑溜而清新 兩樣夾埋一齊食既話味道會互相攻擊 如果食完上面個布甸再食下面既椰皇凍 就會好圓滿至於個窩夫製作需時 比平時甜品鋪慢多小小時間 等左20幾分鐘先有 我地食埋個椰皇甜品後打埋鋪機都未到 個塊網紋蜜瓜甜度唔多夠 窩夫質素正正常常中規中矩 會想試埋其他甜品同個椰皇黎多次
一掀開Menu呢個好似好正wo 叫love椰皇子
會想試埋其他甜品同個椰皇黎多次