次次經過 La Famille @lafamillecake 蛋糕店都係人頭湧湧因為佢地每個蛋糕造型色彩繽紛吸引每個經過嘅人埋去凍櫃駐足觀看La Famille 係 2014 年開業到而家已經有11間分店佢地主打戚風蛋糕 用上 #北海道Nakazawa忌廉 、日本麵粉和新鮮農場雞蛋再配上多款時令水果同食用花除左吸睛相信你嘅味蕾都會感到啖啖幸福除左以大大個嘅蛋糕淘小姐都幾欣賞佢地推出迷你版、直徑只有10cm嘅Petite Chiffon Cake一來可以比重儀式感但又驚食唔晒嘅客人~二來可以比好似淘小姐咁有 #選擇困難症 嘅人又多個選擇~🍊 #日本日向夏蜜柑 $64淘小姐第一眼就鎖定了 #日向夏 # 蜜柑佢果然冇令我失望蜜柑甜美可口意式香草奶凍同北海道鮮忌廉都好配合滿滿嘅 #日本風味🍋 #日本柚子 $58呢款蛋糕勇奪 La Famille #人氣銷量第一名佢地將 #柚子皮 打碎放入蛋糕內陣陣 #柚子 香氣味道有點甘香面頭仲有 #士多啤梨 同 #藍莓 等等天然果香味道就更清新🍌 #焦糖原熟香蕉 $58淘小姐細細個就好鍾意食 #香蕉蛋糕可惜係香港真係買少見少😟威風蛋糕有濃濃嘅香蕉味再配上濃厚
因為佢地每個蛋糕造型色彩繽紛

再配上多款時令水果同食用花
除左吸睛
相信你嘅味蕾都會感到啖啖幸福

除左以大大個嘅蛋糕
一來可以比重儀式感但又驚食唔晒嘅客人~
二來可以比好似淘小姐咁有 #選擇困難症 嘅人又多個選擇~

🍊 #日本日向夏蜜柑 $64

淘小姐第一眼就鎖定了 #日向夏 # 蜜柑