2013-12-05 251 views
30-11-2013 (Sat)朝,爸爸話佢只買o野煲湯,我就同男友買餸啦,返到屋企,竟發現爸爸o左一大盒o野返o黎,我打開睇,係滷水鴨,我問佢係咪一隻同幾錢?佢答半隻,$50.00.呢個俾埋一包滷水汁同兩包醋.而上排好靚靚但淡色o既切片鴨胸肉.到夜晚,三個人食兩餸一湯飯,我又先唔蘸o野食,味道係淡淡,唔覺有滷水味,肉質正常.之後蘸滷水汁,味道濃少少,OK.然後都蘸醋,醋就鹹o左啲,但清啲,不過咀仔乾就’乸’到個咀幾痛.滷水鴨整到幾淡,但又俾滷水汁,佢係唔想啲人食咁鹹定明知自己o既唔夠味?我記得第一次食時覺得好夠鹹,但今次唔係o既?(o個個食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2120341&tc=sr2&con=rvwer)

2013-11-30
TakeAway
$16.67 (Dinner)