薑餅家族又出動, 一共有大約三十幾人, 分兩枱食晚飯.1.大蝦沙律–蝦肉爽口, 沙律醬多左些. 2.乳豬–唔夠咸香.3.炸蟹鉗–有炸絲包着, 蝦膠爽, 唔太油.4.帶子炒蜜糖豆–帶子仲有D雪味.5.生菜海參鮑片–海參幾厚, 鮑片則超小和無乜鮮味.6.蟹皇翅–料足, 可食到蟹肉和一梳梳的翅仔, 湯底呈橙色, 是南瓜, 紅蘿蔔還是色素作怪?7.蒸魚–肉唔鞋, ok 的.8.炸雞–胸肉幾鞋和乾, 皮脆的.9.生炒糯米飯/水餃–要了後者. 入口感覺唔膩, 木耳絲清爽, 不會給人用上燒賣肉用餡的感覺.10.原本是水晶飽, 但因waitress說製作需時而建議轉造奶皇卷和合桃酥, 只食了奶皇卷, 奶皇唔太香吧!11.合桃露–無合桃味, 明顯溝了水!12.壽包–得蛋黃餡, 無蓮蓉, 但咸蛋黃炒得唔夠香又太少.套餐無揀到潮州美食, 如石榴雞, 鹵水拼盤, 蠔餅, 頗失望.價錢亦唔平啊!
薑餅家族又出動, 一共有大約三十幾人, 分兩枱食晚飯.

1.大蝦沙律–蝦肉爽口, 沙律醬多左些.

2.乳豬–唔夠咸香.

3.炸蟹鉗–有炸絲包着, 蝦膠爽, 唔太油.

4.帶子炒蜜糖豆–帶子仲有D雪味.

5.生菜海參鮑片–海參幾厚, 鮑片則超小和無乜鮮味.

7.蒸魚–肉唔鞋, ok 的.

8.炸雞–胸肉幾鞋和乾, 皮脆的.

11.合桃露–無合桃味, 明顯溝了水!

價錢亦唔平啊!