2017-11-24
因為一田大減價既關係,今日去左荃灣搵食,之前朋友提過呢間普洱既野飲好有特色,好值得試,所以就去試試8點幾繁忙時間,出面排左成10個人,朋友見應該有排,所以就去洗手間,點知突然眨下眼就到我地,但要齊人先入得,所以只好等下啦入到去,都坐得迫,即使卡位都坐得唔舒服,跟住我地3個都叫左米線,有脆肉豬軟骨醬鹵米線,滇醬骨鹵肉醬鹵米線同韮菜餃滇醬骨醬鹵通心米線,醬鹵即係熱撈米線,個人覺得通心米線幾得意,幾彈,但脆肉冇味,滇細骨ok,豬軟骨ok, 韮菜餃冇韮菜味好淡,熱撈米都好普通,有芽菜紅蘿蔔絲青瓜絲一齊撈,但個汁得少少味,唔咸唔甜唔酸唔辣,可以填飽肚咁囉到萬眾期待既朱古力普洱,的確有普洱味底加上朱古力,出奇既夾同好有特色,真係出面搵唔到,但朋友杯熱既就唔太飲得出普洱味,所以想試既朋友記住叫凍呀