2019-06-10 27 views
開心星期五同朋友睇完午夜場之後要去搵宵夜食,發現呢間位於旺角新之城附近的心夜來潮營業至凌晨四點,就去左呢度同朋友打冷啦!餐廳除咗有各款潮汕美食,仲有不少時令海鮮可供選擇芹香紫菜汕尾馬鮫魚丸湯湯底係清湯,所以感覺清淡。湯內充滿紫菜絲同芹菜,好足料架!我地第一次食汕尾馬鮫魚丸,口感結實得來帶點彈性,有魚肉香,味道有啲似魚皮餃的內餡~方魚炒芥蘭芥蘭菜大大棵,好新鮮,加入了方魚一齊炒香,使到芥蘭散發着陣陣方魚鹹香味茄子豆角醬炒豬頸肉事關有男友人,當然要叫返個豬頸肉,滿足一下佢地食肉獸嘅口味!豬頸肉炒得好香口呀,吸收左蒜頭同埋醬汁嘅精華,特別美味!不過就略嫌油膩左少少花膠豬手墨魚煲屋企好少會整豬手,所以我叫左呢個花膠豬手煲。個煲都幾足料,有唔少豬手架,肥美又彈牙,仲炆得好入味添,女士補充骨膠原必點啊

餐廳除咗有各款潮汕美食,仲有不少時令海鮮可供選擇

芹香紫菜汕尾馬鮫魚丸湯

方魚炒芥蘭

茄子豆角醬炒豬頸肉

花膠豬手墨魚煲
$150 (Dinner)