2022-01-16 415 views
哩間紅蕃茄,睇住佢開店,但一值未幫襯過,不知不覺間,原來已經開店七~八年了.入到去先知道,佢地唔係餐廳咁簡單,重係一間 showroom, 有好多 figure 模型玩具.正當我運用緊美軍E2偵探機嘅雷達,係店中搜尋女友最中意嘅小熊唯尼之際,佢已經一眼就搵到!女友小熊有種哈佛天文望遠鏡嘅超能力,可以係上億件物件中,只需要0.00001秒就可以搵出唯尼熊,萬試萬靈!menu 有不少心水,最後點咗個石鍋牛尾煲,香煎扇貝白汁天使麵.最驚訝係居然有我大愛沙冰,當然點個芒果沙冰啦!石鍋牛尾鍋,最底要求,起碼個石鍋夠熱,上枱發出咋咋聲先啦,哩點合格,牛尾亦熱到辣咀,牛尾肉嫩多汁,再加上超惹味紅酒茄汁,收貨!其實單單哩個紅酒茄汁已經可以連送兩碗大飯!香煎扇貝 size 就細咗D,白汁惹味,最難忘係望上去好似天使麵份量不足,其實絕對係錯覺,最後都食唔哂!由於我唔受得奶,所以頭一啖沙冰已經感覺奶味好重,甚至蓋過芒果味,失望!暫時嚟講,深水埗最滿意嘅西餐廳係紅蕃茄,下次小熊再嚟探小熊.

最驚訝係居然有我大愛沙冰,當然點個芒果沙冰啦!

其實單單哩個紅酒茄汁已經可以連送兩碗大飯!

• 石鍋牛尾煲