2023-04-20
深水埗呢個舊區近年開咗唔少創意文青cafe 琴日就去咗呢間Bold coffee 一入門口已經見到充滿色彩嘅條布裝飾🌈最鍾意嘅就係佢哋ge落地大玻璃 採光度🌿 滿分 鋪面感覺闊落開揚 ☀️出面仲有張長木凳打卡一流 Menu製作都好有心思充滿布藝元素有主食、甜品、精品咖啡☕️BOLD English All Day Breakfast($148)英式全日早餐炒滑蛋🍳、大啡菇🍄、玫瑰花形煙三文魚🐠、車厘茄🍅、豬肉腸、煙肉🥓、柚子沙律🥗同埋🥖酸種麵包煙煙韌韌酸、唔會過硬大啡菇加咗芝士🧀on top 焗 呢個美味不敗組合💕黑松露虎蝦蘆筍扁意粉🍝 $158一上枱已經聞到香味濃郁嘅黑松露菇同蘆筍配料都好足 每啖都有粒🍄 煙韌度十足嘅扁意粉 虎蝦大大隻好彈牙🦐仲要好細心挑埋蝦腸💖藏紅花做裝飾 夠曬photogenic 📸士多啤梨🍓奶昔$68好香🍓🍓味飲落唔會死甜 仲飲到粒粒🍓🍓士多啤梨籽💕on top仲有奶泡💕 Ice 🧊Mocha ☕️ $65口感creamy濃郁唔會太甜😝 好香咖啡豆味☕️ 奶同咖啡亦平衡得好好,有回甘💖好耐冇去過深水埗區 今次發現原來仲有唔少復古舊物小店 附近都有都比較少見嘅舖頭 e
琴日就去咗呢間Bold coffee
一入門口已經見到充滿色彩嘅條布裝飾🌈
☀️出面仲有張長木凳打卡一流
Menu製作都好有心思充滿布藝元素
有主食、甜品、精品咖啡☕️
英式全日早餐
大啡菇加咗芝士🧀on top 焗 呢個美味不敗組合💕
黑松露虎蝦蘆筍扁意粉🍝 $158
一上枱已經聞到香味濃郁嘅黑松露
士多啤梨🍓奶昔$68
Ice 🧊Mocha ☕️ $65
好耐冇去過深水埗區 今次發現原來仲有唔少復古舊物小店
附近都有都比較少見嘅舖頭 e.g 布坊、皮革店、珠珠鋪🌈如果黎開呢頭都可以尋下寶
品嚐下西式cafe咖啡時 感受香港ge新舊歷史文化不同🌿