2020-05-13 478 views
黎到深水埗,買電腦買game,去黃金啦,要尋寶,去鴨寮街啦,食印尼野,當然搵超哥啦話說,小妹真係生平第1次食印尼野,果然有驚喜舖頭小小,但裝修行簡約風,坐得都好舒服,同外面繁忙又人來人往既街形成好大對脾🤣,牆上有依個手寫裝飾,唔記得左問店員點解添,下次再問先(乘機又有藉口再食多次)有野食黎啦第1樣係印尼炒飯,以前對印尼野既認知只有印尼蝦片🤣,估唔到印尼炒飯好好食,唔係有d咩特別既材料,但個炒飯粒粒分明,而且調味好好,食落好香口,我估(嗱,係我估姐🙆🏻‍♀️)如果係印尼人食,1定食到家的感覺(唔知係咪呢)第2樣係海鮮炒手打麵,有d似豉油王炒麵加海鮮,同樣炒得好香口,而且麵好乾身,但又唔會覺油淋淋第3樣係蝦醬炒通菜,因為小妹好鐘意食蝦醬,所以依個菜真係我杯菜😆,蝦醬好香,菜好翠綠新鮮,又嫩口,實在係1棵靚菜另外野飲叫左珍多冰,野飲就真係稍為過甜,唔知係咪好似泰國奶茶d friend咁,通常都會甜d呢🤔,印尼特式🤔?如果可以有個減甜改良板咁就好啦整體而言,環境食品不錯,響深水埗尋完寶搵食多1個新選擇

話說,小妹真係生平第1次食印尼野,果然有驚喜

有野食黎啦