2018-07-25
之前係深水埗太熱先會揀Share tea/ 貢茶,今日終於等到新嘅珍珠奶茶店話說我地下午3點幾先去,已經少上班一族,而個個都叫黑糖珍珠鮮奶,無理由唔叫個招牌菜架嘛,所以㨂左呢個另外叫炭培烏龍鮮奶茶✔️接待員溫馨提示等20分鐘,係烈日當空之下,我無辦法企係度咁耐,所以「醒目」較timer 25分鐘,係附近行下先攞。25分鐘之後係仲有6杯先到我😱店舖側邊有把大太陽傘,但等下等下,過左10分鐘先到:total 35分鐘回正題,黑糖珍珠暖暖地,shake 1 shake d花紋先出黎。配埋凍鮮奶係香甜,味道相比其他舖頭嘅黑糖系列,double bubbe似乎入味好多,亦比較「溝得埋」👏🏻而就有d飽肚,飲到一半我已經覺得好濟,建議飲之前/後不用食太多另一杯炭培就,不過不失😝回頭率:80%(如果咁啱去深水埗會去,而會㨂d時間冇咁多學生/放暑假嘅青年)
25分鐘之後係仲有6杯先到我😱
回正題,
另一杯炭培就,不過不失😝
黑糖珍珠鮮奶