2021-07-29
✨囍源古早蛋糕• 成日都聽到古早味蛋糕🤣到底其實係咩味? 囍源古早蛋糕標榜係獨家正宗黃金邊(唔燶邊)✨蛋糕底(唔燶底)🤩食落入口即溶🤣而且全部低糖少油!鬆軟綿密🤪雪凍食都一樣咁鬆軟!————————————————❶ 芝士中間個層芝士用咗幾款唔同芝士包括意大利拉絲芝士和日本芝士✨食落有啲芝士粒🤩但感覺一啲都唔油膩!因為用咗低糖少油嘅配方😋所以食落蛋香比芝士味濃🥰❷ 奶黃奶黃味個人建議凍食✨食落好香奶黃味 令人一啖接一啖🤣會食上癮但一啲都唔怕濟😋蛋糕夠晒鬆軟 因為佢用特別嘅製作方式「水浴法」隔水烘焗 所以蛋糕質地細緻濕潤而且夠鬆軟🥰店家有建議過芝士翻熱食會比較出色😽而奶黃則凍食會比較出色 但無論點蛋糕仍能保持軟綿鬆軟嘅口感 用最簡單 最原始嘅材料 係真正古早味😻而且有勁多款口味可以選擇✨所以個人覺得依間店舖都幾值得試吓😽————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑| 7/10
✨囍源古早蛋糕
————————————————