2021-12-14 34 views
近年古早蛋糕開到周圍都係,之前都試咗好幾間都覺得麻麻地,唔明有咩咁好食🤨之後住深水埗嘅朋友介紹呢間「囍源古早蛋糕」🍰上佢IG睇口味勁多,仲可以預訂添(預訂可以舖頭自取,又或者深水埗地鐵站交收),就一於試吓,真係令到我對古早蛋糕徹底改觀啊!真係唔知道一個古早蛋糕可以有咁多變化,一共有成百幾種口味!總有一款啱你心水~老闆好好人,去到舖頭取貨嘅時候好認真介紹,佢哋同出邊其他舖頭唔同嘅地方就係,佢哋嘅蛋糕採用左水浴法,咁就可以唔燶底燶邊,而且保持濕潤,重點就係少油少甜,夠晒健康呀!特級朱古力髒髒古早蛋糕🍫$85睇住店員製作,朱古力古早蛋糕上面加料落咗曲奇、朱古力碎同埋糖針,中間仲有朱古力夾心,朱古力味濃郁又唔會太甜。芝士古早蛋糕🧀$70中間夾心層係半溶嘅芝士,混合左多款芝士碎,絕對唔係嗰啲一片片嘅卡夫芝士,每一啖都可以食到芝士味!蛋糕軟綿綿嘅口感真係好正啊!芋泥雙層巨無霸$75蛋糕口感鬆軟,而且唔會太乾好濕潤,老細話芋泥餡料係自己製作嘅,仲要有兩層咁多,啲餡多到爆曬出嚟,好正啊!蛋糕雖然係新鮮製作,但係都可以存放三日,擺喺雪櫃就OK,整返熱就可以擺入電飯煲,就可以做返脹卜卜同埋好濕潤嘅口感!下

特級朱古力髒髒古早蛋糕🍫$85

芝士古早蛋糕🧀$70

芋泥雙層巨無霸$75

下次我要試多幾隻唔同嘅口味先~一定會再回訪!